×

Blogg

RSS

Putsa Lampor

27 Sep 2023

Så här putsar du dina lampor för att lysa upp ditt hem

Lampor är en viktig del av heminredningen och spelar en avgörande roll för att skapa en atmosfär och belysa våra rum. Tyvärr tenderar många av oss att glömma bort att underhålla våra lampor, och det kan resultera i att de tappar sin glans och effektivitet över tiden. Men oroa dig inte, att putsa dina lampor är en relativt enkel uppgift som kan göra en stor skillnad. I den här artikeln kommer vi att utforska några enkla steg för att putsa dina lampor och få dem att lysa upp ditt hem igen.

1. Stäng av och låt lampan svalna

Innan du börjar med rengöringen är det viktigt att stänga av lampan och låta den svalna om den har varit tänd. En varm lampa kan vara farlig att hantera, så säkerställ att den är helt avstängd och sval innan du fortsätter.

2. Ta bort lampan från strömkällan

Om möjligt bör du ta bort lampan från strömkällan. Detta säkerställer att det inte finns någon elektrisk risk när du rengör lampan.

3. Ta bort damm och smuts

Använd en mjuk borste, en dammrulle eller en ren trasa för att försiktigt ta bort damm och smuts från lampans yta. Detta kan vara särskilt viktigt om lampan har många detaljerade eller skulpterade delar där damm kan samlas.

4. Använd en glasrengöringsspray

För glaslampor, använd en specialdesignad glasrengöringsspray. Spraya försiktigt på glaset och torka av det med en ren och torr trasa eller pappershandduk. Var noga med att undvika att spraya direkt på lampans sockel eller elektriska delar.

5. Rengör lampskärmen

Om din lampa har en lampskärm, ta bort den och rengör den separat. Lampskärmar kan ofta ackumulera damm och smuts som kan minska ljusets intensitet. Använd en dammrulle eller en borste för att rengöra skärmen noggrant.

6. Kontrollera och byt ut lampskärmen om det behövs

Om lampskärmen är skadad eller sliten kan det vara dags att överväga att byta ut den. En ny lampskärm kan ge din lampa ett helt nytt utseende och förbättra dess belysningseffekt.

7. Återanslut lampan och tänd den

När du är klar med rengöringen, återanslut lampan till strömkällan och tänd den för att se den förbättrade belysningen.

Att putsa dina lampor är en enkel och snabb uppgift som kan göra en stor skillnad i ditt hem. Det ger inte bara en klarare och mer effektiv belysning utan gör också dina lampor till en vacker del av din inredning. Så var noga med att inkludera lamputputsning i din regelbundna städ- och underhållsrutin för att säkerställa att ditt hem alltid strålar med ljus och värme.

Sollentunas bästa Flyttstädare

1 Dec 2022

 Proffs på enbart flytt&städ

Novari Flytt&Städ är lokalt omtyckta i Sollentuna. Därför är det ett säkert val att boka oss online och få 14 dagars garanti samt dom bästa priserna i hela Stockholm!

Paketpriser

Förutom flyttstäd så hjälper vi givetvis till med flytthjälpen också! När du bokar din städning så kan du be om en gratis offert för flytthjälp. Då får du nämligen en go 10% rabatt på köpet!

Facebook

stolt samarbete med :

foretagsbloggar.nu

SvenskaLänkar.com - en bra svensk seo-optimerad länkkatalog

 

 

 

 

 

 

 

BOKA DIREKT ONLINE

Gör en bokning på er Flyttstädning direkt online eller ring mejla oss om offert så svarar vi inom en timme

Boka Online